Много благодаря!
Здравейте,

Имам сгрешена Д1 от 2020 г. на СОЛ - трябва да се поправи осиг. доход, декларацията е в увеличение (буквално с два лева разлика). В такъв случай трябва да подам корекция на Д1 до 30.04. и ще ми излезе за доплащане само увеличението или? Доколкото съм запозната, не трябва заличаваща, след като се коригира осиг. доход, а не основните осиг. данни на лицето?

Благодаря предварително!
Било е ирелевантно? :blink:

За дохода - не мисля, че е странно да е 350 лв годишният доход. Всичко се случва. Понякога правиш планове за повече платена работа, а плановете се осуетяват. Пазарна конюнктура, какво да се прави. Една година е по-силна, друга по-слаба. Мен отдавна такива неща не ме впечатляват, стига да не става дума за укриване на доходи, разбира се.

Благодаря за помощта все пак :)
Имам въпрос относно таблици 1 и 2 с окончателен осигурителен доход на ГДД на СОЛ. Как бихте разпределили пропорционално на 12 месеца годишен доход на СОЛ от 1000 лв? Получава ми се число в период и при закръгляне, крайната сума играе надолу/нагоре. Не знам как да постъпя, а от НАП се заяждат за всека стотинка. Съвети?